Twee Kleuren Koekjes

Dag iedereen,

Dit zijn de perfecte koekjes voor bij de koffie/thee, ze komen precies van bij de bakker :D.
Ingrediënten voor 40 koekjes  🕒 ongv 100 MIN
  • 200g Roomboter
  • 130g Witte suiker
  • 1 ei
  • 350g Bloem
  • 8gr Cacaopoeder
  • 1 theelepel Vanille essence

De bereiding

  1. Mix de suiker en de roomboter tot een romige massa
  2. Voeg vervolgens het ei toe en mix goed.
  3. Voeg nadien beetje bij beetje de bloem toe en kneed tot je een homogene massa krijgt.
  4. Neem 1/3 van het deeg en doe daarbij de cacaopoeder. Pak de 2 bollen deeg in met plastic folie en laat een uurtje rusten in de koelkast.
  5. Verwarm de oven tot 175°C.
  6. Haal het deeg uit de koelkast en rol het voorzichtig uit, dit kan je best doen met een stukje plasticfolie er boven op.
  7. Als de 2 stukjes uitgerold zijn (ongeveer dezelfde grootte) probeer je de bruine op de witte te leggen ( dit is redelijk moeilijk om het in 1 stuk te doen omdat het mogelijks breekt, je kan het dus ook stukje per stukje doen)
  8. Rol op en snij er stukjes van 1 cm af, leg ze op een bakpapier en bak 15 min.

 

 

 koken & tafelen algemeen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s